Łososia
Zalety Łososia
Zdrowy dla serca, jest doskonałym źródłem białka, przeciwdziała zwyrodnieniu plamki żółtej , jest bogatym źródłem selenu, obfituje w witaminy B oraz D.
Zdrowy dla serca, jest doskonałym źródłem białka, przeciwdziała zwyrodnieniu plamki żółtej , jest bogatym źródłem selenu, obfituje w witaminy B oraz D.
Psy i koty są mięsożerne, dlatego Ficcaro wziął ten fakt pod uwagę oferując szeroki wybór rozmiarów, kształtów oraz nadzienia naszych przysmaków. Od dużych do małych, w każdym wariancie pakowanych na świeżo wprost po wyprodukowaniu. Wybraliśmy najlepsze źródła białka: Królik, Jagnięcina, Kurczak, Kaczka, Mintaj, Dorsz, Wołowina.
Mięso z mintaja posiada wiele ważnych dla
zdrowia właściwości poprawiających zdrowie skóry, wspomagających leczenie cukrzycy, obniżających poziom cholesterolu, ograniczających stany zapalne czy poprawiające cyrkulację krwi.
Jagnięcina jest rodzajem mięsa czerwonego,
które pochodzi od młodych owiec. Nie tylko jest ono źródłem wysokiej jakości białka, ale jest również wyjątkowym źródłem wielu witamin i minerałów, w tym żelaza, cynku oraz witaminy B12.
Pierwiastek cynk zawarty w mięsie kaczki może pobudzić oraz wzmocnić system odpornościowy. Silny system immunologiczny potrafi zwalczać wiele chorób.
Jeśli szukasz doskonałego, chudego i niskotłuszczowego źródła białka to ten ptak jest rozwiązaniem. Białko w mięsie kurczaka przyczynia się do wzrostu i rozwoju mięśni, jak również pomaga utrzymać zdrową wagę ciała oraz przyczynia się do spadku wagi.
Indyk jest bogatym źródłem białka. Mięso indyka bez skóry posiada niską zawartość tłuszczu. Białe mięso ma mniejszą wartość odżywczą wyrażoną w kilodżulach oraz mniej tłuszczu niż mięsa ciemne. Mięso z indyka jest źródłem żelaza, cynku, potasu oraz fosforu. Jest również źródłem witaminy B6 oraz niacyny.
Białko pochodzące z wołowiny zawiera wszystkie aminokwasy, które są potrzebne do odbudowy tkanek oraz budowy mięśni. Masa mięśniowa jest niezwykle ważna ponieważ umożliwia wykonywanie aktywności fizycznej.
Mięso z królika ma mniejszą wartość kaloryczną niż inne mięsa. Mięso z królika prawie nie zawiera cholesterolu. Zawartość sodu w mięsie z królika jest relatywnie niższa niż w innych mięsach, natomiast zawartość wapnia oraz fosforu w tym mięsie jest wyższa niż w innych mięsach.
Tunfisk findes i alle verdenshave, men mest i de varmere dele. Almindelig tun findes i stort tal i Middelhavet og i Atlanterhavet. De kommer også af og til på besøg i danske farvande, hvor de dog tidligere var langt mere almindelig.
Voksne tun æder stimefisk som f.eks. makreller, hornfisk og sild. Tun er rig på omega 3 fedtsyrer
Torsk er sundt, da de indeholder sunde fiskeolier som omega 3 fedtsyrer og vitaminer som D vitamin, jod og selen. Ved at spise den anbefalede mængde fisk nedsætter man risikoen for blandt andet hjerte-kar-sygdomme. Mangel på D-vitamin kan give knoglesvind, der øger risikoen for knoglebrud hos ældre. Jodmangel kan give forstørret skjoldbruskkirtel og dermed risiko for forstyrrelser i stofskiftet.